Hyppää sisältöön

Hannun keinutuoli

Istahda Hannun keinutuoliin ja lähde matkalle ajankohtaiseen kuva- ja äänimaisemaan. Keinumalla pystyt selaamaan Hannun rakentamaa teemallista kuvasarjaa. Keinumisnopeudella rytmität esityksen itsellesi sopivaksi.

Keinutuolisarja on nimeltään Kuusamosta vanhaa ja uutta.
Hannu kertoo: ”Oheisen kuvasarjan kuvat ovat 1980-luvun alkuvuosilta. Kun muutin Kuusamoon vuonna 1979 niin suorastaan villiinnyin talvikuvaukseen. Esimerkkejä talvisista luontokuvista ei juurikaan ollut. Tunsin löytöretkeilijän
iloa uusia kohteita vaeltaessani.”

Muotokuva, taiteilija Juhani Honkanen

Eräänä päivänä soi puhelin. Taiteilija Juhani Honkanen soitti:
”Haluan maalata sinusta muotokuvan”.
”Tuota, tuota”, pohdiskelin yllättävää tarjousta.
”En kyllä tarvitse itsestäni muotokuvaa”, muotoilin. ”Ei minulla ole edes rahaa sen teettämiseen.”
”Eikä minulla ole rahaa maksaa sinulle mallina olosta”.

Mutta päädyttiin, että mitäpä sitä rahasta. Jussi tuli käymään. Pohdiskeltiin maalauksen paikkaa. Työhuoneen ikkunan eteen vanhassa perintökiikkustuolissa istumaan.
Yksi luonnehduskerta ja sitten parin viikon päästä puolen päivän täysistunnolla luonnos täydentyi,  ja kuva syntyi. Kovin ihastuin. Aikanaan se paljastettiin Juhani Honkasen näyttelyssä Kuusamotalon Kaamos-galleriassa.

27.5.2017 Juhani Honkanen luovutti maalauksen tänne seinälle. Istuu paikalle hienosti.

Juhani Honkanen on tunnettu kuvanveistäjänäkin. Rukalla voitte ihailla maailmamestari Kalevi Oikaraisen Susi-Kalle patsasta keskusaukean reunassa.
Olympiavoittaja Sulo Nurmelaa esittävä patsas on Haminassa, Lappeenrannassa on sotaorpojen muistomerkki ja olympiavoittaja Heikki Hasu hyppää ja hiihtää Anjalankoskella.
Ateljee Galleria Honkalinna on Lahdessa.

Hannu Hautala