Hyppää sisältöön

Ajankohtaista Hannun jäljillä

Galleriassa 4.6.2024 alkaen Hannu Hautalan näyttely Pöllömpi

Näyttelyssä Hannu ja Irma Hautalan kokoelmasta yli sata pöllöä eri muodoissa. Hautalat ovat vuosien varrella kulkiessaan ympäri maailmaa keränneet pöllöfikuureja tauluja ja kaikkea mikä liittyy pöllöihin. Heille on myös ystävät ja tuntemattomatkin ihmiset lähettäneet erilaisia pöllöjä kokoelmaan. Pöllöjä ympäri maailmaa mm. Jamaikalta ja Kreikasta. Keinutuolissa keinahdellaan Kesäyön kuvia.

 

Kuukkelisalissa Mia Surakka,  Exhibition Piilotteleva palokärki

Piilotteleva palokärki on valokuvaaja Mia Surakan luontokuvanäyttely, jossa pääosassa ovat linnut. Palokärki sai kunnian toimia näyttelyn nimikkolintuna, koska kuvassa sillä on hauska ilme sen kurkistaessa kelon takaa. Näyttelyn ideana on tuoda esille lintujen ilmeikkyyttä ja lajeille ominaista käyttäytymistä.

 

13.9.2024 avataan Teuvo Suomisen näyttely. Tilaisuudessa mukana Pekka Punkari.

Pekka Punkari on tietokirjailija, valokuvaaja ja kouluttaja sekä Kamera-lehden pitkäaikainen päätoimittaja. Hänet tunnetaan myös useista valokuvausoppaista ja Hannu Hautalan toimintaa valottavista kirjoista.  Vuonna 2020 Punkari toimitti Luonnon puolesta -kirjan miehestä, joka yritti pelastaa maailman kynällä ja kameralla. Tarinan pääosassa on Teuvo Suominen, mutta teos nostaa esiin monen muunkin luonnonsuojelun pioneerin vaikuttavan toiminnan.

 

Luontokuvaillat Hannun jäljillä.

6.2.2024 klo 18.00 Mikko Oivukka ”Kuusamo lintukuvaajan silmin”
5.3.2024 klo 18.00 Eeva Mäkinen ”Hiljaiset hetket”
9.4.2024 klo 18.00 Keijo Lehtimäki ”Koillismaan lumoissa”

 

MUUTTUVA TALVI

9.1.-2.6.2024

Ville Heikkisen, Jarmo Mannisen ja Markus Varesvuon näyttely

Näyttelystä lisätietoa Kuukkelisalin vaihtuvanäyttely sivulta 

 

 Hannu Hautala -Kultakotka ja valkea joutsen III, 15.9. – 31.12.2023

Kansainvälisesti ja kotimaisesti tunnetuimman suomalaisen luontokuvaajan muistonäyttely, Kultakotka ja valkea joutsen III, on laaja koonti alan Grand Old Manin kulta-ajan teoksista. Näyttelyn suunnittelu ja kuvien valinta alkoi keväällä 2023 ja Hannu itse antoi nimen, Kultakotka ja valkea joutsen III.

Lähtökohtana oli tehdä näyttely vain hänen Cibachrome -vedoksista, joka oli ylivertainen materiaali filmiajalla. Viime heinäkuussa, Hannu, poistui keskuudestamme ja se muutti näyttelyn sisältöä ja mukaan on tullut myös muutamia mustavalkotöitä hänen varhaisemmalta ajalta.

Hannu Hautalan tavaramerkki oli eläin maisemassa hienossa pohjoisessa valossa. Tämä on luonut rungon myös tähän näyttelyyn unohtamatta hänen taitavaa maiseman käsittelyä. Galleriassa ja Kuukkeli-salissa on esillä 34 uudelleenkehystettyä valokuvataulua. Kuukkeli-salissa on lisäksi Kari Kantolan koostama video; Hannu muistelee.  Näyttelyn on suunnitellut Hannu Hautala -säätiön asiamies Ari-Matti Nikula.

Näyttelyssä on esillä myös suurkuvatöitä, digitaalisia kuvia eri sovelluksissa, Hautalan muistoesineitä sekä kunniamerkkejä ja palkintoja. Luontokuvakeskuksen rauhallisessa nurkkauksessa voi istahtaa Hannun perintökeinutuoliin ja syventyä hänen teoksiinsa. Karhuntassussa on myynnissä Hannu Hautala – sata parasta kirjaa sekä muita hänen kirjojaan ja kuvatuotteita.

 

 

Kuukkelisalissa avattu Ari-Matti Nikulan näyttely ”Hallanvaara ja muita mielentiloja”

Näyttely esillä 6.6. – 13.9.2023

 

Hannu Hautala luontokuvakeskuksen seuraava luontokuvailta järjestetään 31.5.2023.

Luontovalokuvaaja Anna Välimäki, Kasvien lumoissa

Vapaa pääsy.