Hyppää sisältöön

Kuukkelisalin vaihtuvanäyttely

Mia Surakalle lähellä sydäntä on luonnon monimuotoisuuden ja kauneuden ikuistaminen kuviksi. Erityisesti linnut viehättävät häntä kuvauskohteina niiden visuaalisen ilmeen ja käyttäytymisen ainutlaatuisuuden vuoksi.

Kuvatessaan luontoa Surakka ottaa kuvia häiritsemättä lintujen luontaista käyttäytymistä naamioituen ja käyttäen hyväkseen erityyppisiä piilokojuja, kuten kelluvia piilokojuja vesilintujen kuvaamiseen. Tämän menetelmän avulla hän pystyy ikuistamaan lintujen aidon käytöksen, sillä ne eivät ole tietoisia kuvaajan läsnäolosta.

 

Piilotteleva palokärki

Piilotteleva palokärki on valokuvaaja Mia Surakan luontokuvanäyttely, jossa pääosassa ovat linnut. Palokärki sai kunnian toimia näyttelyn nimikkolintuna, koska kuvassa sillä on hauska ilme sen kurkistaessa kelon takaa. Näyttelyn ideana on tuoda esille lintujen ilmeikkyyttä ja lajeille ominaista käyttäytymistä.

Näyttelyssä kullakin valokuvalla on oma tarinansa, olipa kyse sitten kevään huumassa kukkoilevasta metsosta tai huolellisesti höyhenpukuaan hoitavasta pöllöstä. Surakka on valinnut kuvat huolellisesti, varmistaakseen, että jokainen teos tuo esiin kohteensa ainutlaatuisella ja mielenkiintoisella tavalla. Yleisö pääsee näkemään lajeille tyypillisiä poseerauksia sekä ihailemaan lintujen höyhenpukujen kauniita yksityiskohtia lähikuvissa.

Näyttelyn kautta Surakka ei ainoastaan jaa visuaalisia tarinoita, vaan myös herättää tietoisuutta lintujen elinympäristöjen säilyttämisen tärkeydestä. Hän toivoo, että näyttelyn myötä yleisö tuntee vahvemmin tarpeen suojella luontoa ja sen asukkaita.

Näyttelyn valokuvissa tausta on tarkoituksella jätetty hyvin pelkistetyksi, jotta katsojan huomio kiinnittyisi parhaiten itse lintuun. Kuvat on tulostettu korkealaatuiselle Hemp Fine Art -paperille ja kehystetty tyylikkäillä aluviilukehyksillä, mikä korostaa teosten esteettistä arvoa ja kestävyyttä. Näyttelyn yksityiskohtaiset ja eläväiset kuvat tarjoavat katsojalle ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea lintujen maailma lähietäisyydeltä.